Rendek,rangok,covenek és egyebek

 

astaroth

Nagyon sok fajta rend, csoport, szekta, törzs működik az ezoterikus közegben. Biztosan mindenki hallott már róluk, vagy egyesek részt vettek/vesznek a működtetésükben. A Démonolátria irányzatban is fellelhetők különféle szekták, covenek vagy bármi más névvel ellátott közösségek. Amikor becsatlakozunk, és elkezdünk a Démonolátriával foglalkozni, egy hosszabb idő után,

nagy eséllyel nem azon fogjuk a fejünket törni, hogyan lehetne ezt az egészet valahogy intézményesíteni.  

A Démonolátriás legfontosabb feladata, hogy az adott/választott Démonok körével a maga javára  eredményesen tudjon együtt dolgozni. Ehhez szükséges megismernie a Démonokat, figyelni a működésüket, észben tartani a jeleket, és nem ellinkeskedni általuk, a számunkra létrehozott kedvező helyzeteket, okozatokat.

Nyilván ehhez idő kell, amíg kellő tapasztalatra teszünk szert, hogyan is kezeljük mindazt amivel az utunk során találkozunk. Ha már sikerült kellő szintű  rutint megszereznünk, rájövünk arra, hogy önállók lettünk, a tömegek befolyásától letudunk válni, és az életünket Démonolátriás módjára hajlítjuk úgy ahogy a lehetőségeink csak megengedik. 

Na itt merül fel az a kérdés, hogy egy önálló Démonolátriásnak célszerű-e bevállalnia bármiféle közösségi életet? Erre két féle válasz létezik: igen és nem. Hogy ha az egész Démonolátria szellemiségét megértjük, akkor világossá válik a számunkra, hogy az ösvény nagyfokú önállóságra neveli az egyént. És ettől függetlenül igen: lehet covenekben, szektákban stb.-ben tömörülni, ha szeretnénk ilyen formán is tapasztalat cserére szert tenni, vagy a kapcsolati tőkénket akarjuk gyarapítani, közös ünneplésekben, szertartásokban részt venni. De ha mégsem csatlakozunk be, és maradunk “egyedül” , az nem jelenti azt, hogy mi alacsonyabb szinten foglalkozunk a Démonolátriával, mint a covenes ismerőseink (“alacsonyabb szinten” ez is annyira relatív, mert kinek mi a fontos). A Démonokkal történő együttműködés egy eléggé intim viszony. Külső szemlélő ebből szinte semmit sem fog észre venni, főleg ha titokban tartod (nem is kell mindenkinek mindent tudnia). Tehát itt egyedül csak az a fontos, hogy csoportban, vagy szólóban  tudsz több értéket teremteni magadnak. Egyik forma sem problémás, csak hass-alkoss-gyarapíts, élj a céljaidnak, próbáld meg kihozni a legtöbbet abból amid van. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s