Valami elkezdődött

Amikor körbenézünk a magyar ezoterikus Facebook csoportok között, hihetetlen üresség és semmit mondósság árad némelyikükből. Ismétlődő témák, pszichologizálás, ezoterikusnak feltüntetett anyagok, sütireceptek kavarognak a szerkesztők agyában. Tisztában vagyok azzal is, hogy ez egy mesterségesen generált maszlag, és semmi más célja nincsen, csak a belinkelt weblapok nézettségét feltornászni vágyó üzemeltetők javát szolgálják. Igen, te is  tudattalanul nekik dolgozol  kedves sütireceptes, napi jpg formátumú tarot kártyákat kiválasztó FB felhasználó. A te alacsony szintű igényeidre van hajlítva a jel, és te agyatlan barom módjára kattintgatsz a nagy semmire, hogy megkaphasd a napi élmény adagod, amelyet kb. 2 perc elteltével a napi cukiság poszt mos ki belőled, elemi erővel.

A magyar FB-os LHP csoportok sem állnak a helyzet magaslatán. Óriási a kuszaság, szinte nincs, vagy alig van magyarul megjelent, megfelelő szintet elért publikáció, és az ez irányú könyvkiadás sehol sem tart (néha magyarul megjelenik valami,de nézz körbe a környező országok webshopjaiban, meg fogsz lepődni). Az hogy nem létezik  ez irányú  LHP-s könyvkiadó pedig azért van, mert egyszerűen nincs rá még megfelelő számú igény. Oda pedig kell, hogy önállóan megtudjon a saját lábán állni, és ne kényszerüljön arra, hogy az ócska szarok, és a szakácskönyvek, valamit a csajosezós kiadványokból befolyt pénzekből kelljen szponzorálni az értelmesebb könyvek megjelenését (ha éppen nem a kiadó talpon maradását).

Magyarországon az LHP irányzat fejlődősét nagyon kevesen támogatják. Nincs um. kultúrája, nincs még kialakulva az az “elit”  és valamilyen fajta laza összefogás, amelyre égetően szükség lenne. Mert a mostani LHP-s közeg inkább a csürhére hasonlít…

Érdekes időszakot élünk, mivel az alapok lerakásának idején vagyunk jelen. Szükséges elkülönülni, meghúzni a határokat, a fajtánkkal érintkezni. Nem szabad megalkudni, még ha első körben talán kecsegtető is lenne, a tőlünk ellenkező irányú “könnyed”  stílusjegyeket viselő változatokkal. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s