Célkitűzések a mágiában

A vallásos emberek, nagy általánosságban, az istenük akaratát keresik, és igyekeznek félretenni a saját  céljaikat abból a megfontolásból, hogy majd az istenükből kiáradó impulzusoknak (vagy a magukban elképzelt akaratának) alázatosan engedelmeskedve, mintegy mellékhatásként, jobb életre tehetnek szert. Ez még akkor is finoman érvényesül, ha a “legyen meg a saját akaratod” elvvel tompítani szeretnénk az elavult nézetek beidegződéseit. Igazából ezzel sincs számunkra semmi probléma, hiszen mindenki abban hisz amiben akar, a saját ujjában is, ha azt tartja szimpatikusnak. 

Mágia gyakorlásakor nagyon fontos az  a szakasz, amikor végre megfogalmazzuk az elérendő céljainkat. Ha  úgy hajtunk végre rituálékat, hogy igazából fogalmunk sincs mi a valós célunk ezzel az egész művelettel, a fejünkben erről van valami halovány lila derengés talán, és ennek az lesz a végkifejlete, hogy csodálkozni fogunk azon, hogy a végeredmény nem a vártat hozza. Ekkor a  furcsa, vagy csalódást okozó eseménysorozatok bekövetkezése indul meg. 

 

kérdés

Nyilván azok a célkitűzések is a süllyesztőben fognak landolni, amelyek a hülyeség kategóriába sorolhatók pl.: holnapra egy angyal meszelje ki a kisszobát, vagy Gábriel angyal keresse meg most azonnal az elveszett lakáskulcsomat, ill.  Lucifer írja meg a matek dolgozatot jövőhét kedden stb.

További példák, ajánlások

1. Ezt inkább ne:

kérek olyan munkát, amelyik pl.:  óránként 6000 Ft-ot fizet. 

Ne csodálkozz azon, ha landolni fog előtted majd egy olyan infó, hogy menj el pornó színésznek. Csak lehet az lesz a gondod az egésszel, hogy a tested nem szép, és a forgatás New Yorkban lesz, és pisi-kaki szexet kell hozzá bevállalnod, egy vágóhíd hűtőkamrájában.

2. Alakul: 

olyan munkát szeretnék, ami folyamatos és biztonságos karriert nyújt, és  3 évente az előrelépés lehetőségét adja a számomra. 

Itt már világosabb a cél, de a megnövekedett költségek lehet elviszik a nyereséget. 

3. Ezt kérd:

olyan folyamatos jövedelmet kérek, amely minden hónapban a számláim, és tartozásaim kifizetését követően, a megtakarítás elkülönítése után még marad a pénzemből …….. Forint

A harmadik pontban már világosan megvan fogalmazva a cél. 

Természetesen a fenti ajánlás egy területet érint. Hasonlóképpen kell eljárnunk más irányban is.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s