Kapcsolat a halott családtagokkal

nekromantia ösvénye egy erőteljes mágikus út. Lehet hogy először nem érted miért lehet fontos a számodra, de bízom benne, mire végig olvasod az itt leírt sorokat, helyére kerülnek a dolgok benned. De most tedd félre az egyház magyarázatait, felejtsd el egy időre a most futó, divatos ezoguruk szövegeit, hagyd a poros nézetek blokkoló irományait, agyadba telepített alkalmazásait.

funeral

Biztos vagyok abban hogy van valamilyen kialakult fogalmad az ősök tiszteletéről, a családod fontosságáról, a gyökereid meglétéről. Sok esetben, ráterelték a figyelmed mindenféle, számodra ismeretlen halott emberek tiszteletére. Figyeld meg a katolikus egyház hogyan telepedett rá a nemzeted híres már elhunyt alakjaira, és milyen módon használják azokat az intézményük, hierarchiájuk erősítésére.

Most fordítsd a figyelmed, emlékezz a családod, a vérvonalad halottaira, különösen azokra, akiket nagyon szerettél. Ők lesznek azok, kiken keresztül beavatást kaphatsz a nekromantia ösényére. Furcsa ugye? Ezt senki sem mondta neked. Eljársz hagyományőrző rendezvényekre, talán sámán/táltos dobod is van, de sohasem beszéltek neked a  halott felmenőid fontosságáról. Pedig ott kezdődik igazából a hagyománytisztelés, amikor elkezded ténylegesen ápolni  a kapcsolatot a vérvonalad halottaival. Ez a családi nekromantia, amelytől óv minden rajtad uralkodni vágyó ezoguru, vagy egyházi tekintély. 

nekro családi

Idézd most az emlékezetedbe az őseid arcát, és amikor úgy érzed, menj ki a temetőbe hozzájuk. Keresd fel egyik családtagod sírját, tegyél virágot oda, vigyél ki számára felajánlásokat, olyan ételeket, dohányt stb.-t amelyet szeretett, kínáld fel  csöndben, halkan magadban. Gyújts közben gyertyát, szólítsd meg őt/őket, kérd a támogatását, védelmüket  családi ügyben, hívd meg őket az életedbe, legyenek jelen amikor kellenek. Amikor úgy érzed végeztél, menj haza, és egy másik alkalommal újra menj ki, és ismételd meg a szertartásodat a sírnál. A szellemekkel való kapcsolódás időigényes. Ne várj rögtön eredményeket ! Adj időt arra, hogy a kedvező jelzések megnyilvánuljanak az életedben. 

Ahogy építed a halott családtagjaiddal a szorosabb kapcsolatot, figyeld meg, közben elindul benned valami. Elkezdesz belülről változni. Megerősödnek a gyökereid, halottaid szellemei fognak kísérni téged. A család régi része veled lesz, bizalommal áldozz nekik, fordulj bármikor hozzájuk! 

A családi szentély felépítése innentől kezdve már csak pár lépés a számodra. Tedd ki oda a halottaidról készült fotókat, képeket, kisebb de egykor általuk kedvelt használati tárgyaikat, az erre elkerített szent térben. Áldozz ott nekik, hívd meg őket oda amikor szükségét érzed.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s