nekromantia

Kapcsolat a halott családtagokkal

nekromantia ösvénye egy erőteljes mágikus út. Lehet hogy először nem érted miért lehet fontos a számodra, de bízom benne, mire végig olvasod az itt leírt sorokat, helyére kerülnek a dolgok benned. De most tedd félre az egyház magyarázatait, felejtsd el egy időre a most futó, divatos ezoguruk szövegeit, hagyd a poros nézetek blokkoló irományait, agyadba telepített alkalmazásait.

funeral

Biztos vagyok abban hogy van valamilyen kialakult fogalmad az ősök tiszteletéről, a családod fontosságáról, a gyökereid meglétéről. Sok esetben, ráterelték a figyelmed mindenféle, számodra ismeretlen halott emberek tiszteletére. Figyeld meg a katolikus egyház hogyan telepedett rá a nemzeted híres már elhunyt alakjaira, és milyen módon használják azokat az intézményük, hierarchiájuk erősítésére.

Most fordítsd a figyelmed, emlékezz a családod, a vérvonalad halottaira, különösen azokra, akiket nagyon szerettél. Ők lesznek azok, kiken keresztül beavatást kaphatsz a nekromantia ösényére. Furcsa ugye? Ezt senki sem mondta neked. Eljársz hagyományőrző rendezvényekre, talán sámán/táltos dobod is van, de sohasem beszéltek neked a  halott felmenőid fontosságáról. Pedig ott kezdődik igazából a hagyománytisztelés, amikor elkezded ténylegesen ápolni  a kapcsolatot a vérvonalad halottaival. Ez a családi nekromantia, amelytől óv minden rajtad uralkodni vágyó ezoguru, vagy egyházi tekintély. 

nekro családi

Idézd most az emlékezetedbe az őseid arcát, és amikor úgy érzed, menj ki a temetőbe hozzájuk. Keresd fel egyik családtagod sírját, tegyél virágot oda, vigyél ki számára felajánlásokat, olyan ételeket, dohányt stb.-t amelyet szeretett, kínáld fel  csöndben, halkan magadban. Gyújts közben gyertyát, szólítsd meg őt/őket, kérd a támogatását, védelmüket  családi ügyben, hívd meg őket az életedbe, legyenek jelen amikor kellenek. Amikor úgy érzed végeztél, menj haza, és egy másik alkalommal újra menj ki, és ismételd meg a szertartásodat a sírnál. A szellemekkel való kapcsolódás időigényes. Ne várj rögtön eredményeket ! Adj időt arra, hogy a kedvező jelzések megnyilvánuljanak az életedben. 

Ahogy építed a halott családtagjaiddal a szorosabb kapcsolatot, figyeld meg, közben elindul benned valami. Elkezdesz belülről változni. Megerősödnek a gyökereid, halottaid szellemei fognak kísérni téged. A család régi része veled lesz, bizalommal áldozz nekik, fordulj bármikor hozzájuk! 

A családi szentély felépítése innentől kezdve már csak pár lépés a számodra. Tedd ki oda a halottaidról készült fotókat, képeket, kisebb de egykor általuk kedvelt használati tárgyaikat, az erre elkerített szent térben. Áldozz ott nekik, hívd meg őket oda amikor szükségét érzed.

 

 

 

 

 

Kategóriák:nekromantia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s