Kozmikus Ember

cosmc.jpgx

Nemrég felröppent egy hír, hogy a NASA emberi spermát is küld az űrbe vizsgálat céljából, annak tanulmányozására, hogy a súlytalanság hogyan befolyásolja a spermiumok életét. Jelenleg keveset tudunk a reprodukció biológiájáról az űrben, és ez a kísérlet kezdi betömni ezt a rést azzal, hogy először vizsgálják, hogy mennyire életképes a bika és az emberi sperma az űrben történő tartózkodás ideje alatt. Ez hasznos, mert a mikrogravitáció egyedülálló környezete olyan folyamatokat és kapcsolatokat tárhat fel, amelyek nem láthatók a Föld gravitációjának hatása alatt.

A robotok fejlesztése is gőzerővel halad. Egyenlőre el sem tudjuk képzelni, milyen technológiák fognak majd megjelenni, a nem is olyan távoli jövőben.  Lehet, hogy az űrkutatásban felhasznált robotok, amelyeket a bolygók felfedezésére küldenek ki, azok fogják megtalálni, az emberi életre is alkalmas új területet? Nos, ez benne van a pakliban.

Mindezek készítik elő a Kozmikus Ember megjelenésének kedvező körülményeit.

A Kozmikus Ember egy olyan típus, amely már nem a Földön születik meg, hanem a világűr bármelyik más  pontján. Itt felmerülhet bennünk egy sor kérdés, hogy a spiritualitás szintjén vajon ez mit fog majd jelenteni számára? Milyen irányban indul el a szellemi ösvényen a Kozmikus Ember ?

Nagyon valószínűsíthető, hogy a más csillagzat alatt, a földi hatásoktól mentes ember, világszemlélete teljesen átalakul. A Földön kitalált rendszerek, szokások, ünnepek, naptárak és egyebek, az űr emberének csak akkor lesznek használhatók, ha azokat akadály mentesen képes továbbvinni, és gyakorolni. A Föld merev vázú vallásainak továbbvitelét  nagyban blokkolja a világűr. Nagyon nehéz lesz, vagy szinte lehetetlen,  a sok fényévnyi távolságból pl. Mekka irányát meghatározni, imádkozás céljából. Ráadásul, ezek a poros  hitrendszerek, a Földre lettek kitalálva, és igyekeznek a sajátos rendszerükben fontos embereik áldozatos munkával um.  ide szocializálni.

A vallás, az ezotéria  evolúciója a jövőben, nem csak a Földön történik meg. Érdemes átgondolni, megpróbálni kozmikus szögből megérteni az alakuló utat. Szükségszerű az is, hogy nem Föld centrikus; hasonlataiban, magyarázataiban a Földet kikerülő, a megszokott/megrögzött példákat, ábrákat, szimbólumrendszereket, entitásokat elhagyó nézetek vagy áramlatok bukkannak majd fel. 

 

 

 

 

Posted in Űr

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s