Első fokozat: beavatás

beavatás

Beavatás itt szimplán a hajlandóságot jelenti, hogy az egyén kövesse a Hétszeres Ösvényt.

Ez a kapu megnyitása, amely az ösvényre, mely lefelé mutat a „sötétségbe”.

Ennél fogva az első fokozat a rejtett erők elfogadását jelképezi (önmagunkban). Az első fokozati rituálé elvégzéséhez először találni kell egy megfelelő helyet – amennyiben lehetséges egy folyó/tó/patak közelében.

A rituálét legjobb telihold alkalmával elvégezni.

A következő tárgyakra lesz szükséged:

  • Cibet olaj/parfüm
  • Ezüst/fehér gyertyák
  • Pergamen vagy papír
  • Ezüst tű vagy kés
  • Írótoll

A rituálé napnyugtakor kezdődik. Fürödj meg a folyó/tó/patakban, ezután dörzsöld be a testedet az olajjal. Amennyiben szükségesnek érzed, öltözz át fekete köntösbe vagy ruhába, aztán egy kényelmes pozícióban (a pozíció maga nem lényeges, egyedül, hogy kényelmes legyen számodra) vizualizáld pár percig a következő szimbólumot:

2Ezután gyújtsd meg a gyertyákat (legjobb ezeket lámpásokba vagy zárt mécses tartókban elhelyezni odakint), szúrd, vagy vágd meg a hüvelykujjad, majd az írótollat használva (bármilyen madártoll megteszi) rajzold fel a következő pecsétet a papírra/pergamenre a véreddel:

3.pngMutasd fel a papírt nyugat, majd dél, majd kelet és észak felé és mond minden egyes égtáj felé:

„Ezzel a jellel megkezdem a küldetésem!”

Majd égesd el a papír egy részét az egyik gyertya lángjával és szórd a maradványait a folyó/tó/patakba. Eztán emeld fel a karjaidat, majd vizualizáld a holdat (vagy nézz rá, ha látható), képzeld el, ahogy energia folyik le hozzád belőle. Mint ezüst szálak, melyek a holdból terjednek ki, hogy elárasszanak és fénnyel vegyenek körül.

A vizualizáció után oltsd ki a gyertyákat. A rituálé véget ért.

A következő napon (vagy amilyen hamar csak lehetőséged van rá) kezd el a munkát a Wyrd Fájának szféráival. Ehhez először is egy tarot paklira lesz szükséged (Lásd: 3 – Tarot, vagy használd a „Baljós Tarotot”, ami erre a célra készült.) és egy helyre, ahol elvégezheted a munkát. Ideálisan, ezt egy mágiára használt szobában vagy helyen érdemes elvégezni, amelyet saját ízlésed szerint rendezel be praktikusan mégis sugallóan az okkultra.

Például: egy oltár, fekete kendővel leterítve, azon egy kristálygömb (vagy tetrahedron), különböző színű gyertyák, a tarot pakli etc.

Ami fontos, hogy a berendezés és a tárgyak a saját ízlésedet tükrözzék, kényelmesen érezd magad közöttük, megteremtsék a szükséges atmoszférát és sugallják a mágia rejtett világát. Pár jól megválasztott tárgy sokkal hatékonyabb a megfelelő atmoszféra vagy aura megteremtéséhez, mint egy rakás műalkotás. Törekedj arra, hogy a terület mindig illatosított legyen annak a szférának a füstölőjével, amelyikkel éppen dolgozol. Ugyanakkor ügyelj arra, hogy csak a gyertyák fényét használd, ha rituáléval vagy a Wyrd Fájával dolgozol.

1A hét szférával való munka alapjában véve meditációs gyakorlat, melyeknek menete: Hold, Merkúr, Vénusz, Nap, Mars, Jupiter, Szaturnusz. Minden egyes gyakorlatnak nagyjából egy óráig kell tartania és napnyugtakor kell, hogy kezdetét vegye. Naponta csak egy gyakorlat végezhető el.

Ahhoz, hogy nekiláss, a munkának helyezkedj, el egy kényelmes pozícióba aztán kántáld, vagy vibráld háromszor a szférához tartozó szót (lásd lent). Majd koncentrálj a lenti jelre (1.) vagy tudatalatti szimbolikára, amelyet a megfelelő tarot kártya rejt magában (például: Hold -> 18. Hold). Képzeld el magad, mint az ábrázolt kép része.

5

Ebből adódóan a 18. Hold kártyához egy sivatagba kell, hogy képzeld magad, ahogy az ösvényen haladsz az omladozó tornyok felé. A tornyok között sétálsz és látod a skorpiókat a félig eltemetett könyvön, aztán eldöntöd, hogy felveszed-e a könyvet és megnézed, mi van benne, vagy bemész a tornyokba, ahol a sötét görnyedt alakok rejtőzködnek, vagy folytatod az utad a hegyek felé. Bármit is tény, a döntés a tiéd. (Tarot leírásokért lásd: 3 – Tarot.)

Ezután jón a következő kép, az egó (2.) stádium (a Hold szférájához 15. Lucifer lappal, vagy egó szimbólummal) – vizualizáld magad a kép részeként, aztán a következő stádium az én (3.) (13. Halál a Hold szférájának).

1Minden egyes ilyen alkalom egy utazás a magasabb tudatállapot rejtett és archetipikus világába, a felfedezés jegyében. Álmodd magad a leírt világok részeként – állj meg és beszélj, a lényekkel, akikkel találkozol, fedezd fel merre vezet az ösvény, mi van a horizonton túl etc.

Ahhoz, hogy sikeresen megváltoztasd a képeket tudatos erőfeszítésre van szükség, amely a tudatalattiból, az egóból és az énből származik.

Tölts el annyi időt, amennyit szeretnél minden egyes képpel, de mindig fejezd be a hármas szekvenciát és az utolsó képnél hozz tudatos döntést, hogy befejezed a munkát.

Mond: „Vége van hát és visszatérek az otthonom világába.”

Amilyen hamar csak lehet, jegyezd fel a tapasztalataidat, az érzéseidet a munkával kapcsolatban.

Minden egyes sikeres munka a veszteség érzésével kell, hogy hátra hagyjon – mintha a hétköznapi világ mentes lenne az értelemtől és unalmas. Miután leírtad az élményeidet tölts el legalább fél órát pihenéssel, majd hagyd el a helyet, végy egy fürdőt, öltözz át. Legjobb, ha olyan köntösben végzed ezt, amit kifejezetten csak erre és a Hétszeres Ösvény rituáléira használsz.

Forrás: Turul Nexion 

https://turulnexion.wordpress.com

 

Posted in O9A

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s