Ezoterikus? Nem.

idézet lottó

Egyik nap, valamelyik facebook csoportban találkoztam ezzel az idézettel. Két pillanatra elmerengtem rajta, hogy mit ne csináljak? Mire gondoljak? Tehát ha én sokat gondolok lottó ötösre akkor megnyerem? Vagy ha sokat gondolok arra, hogy én leszek az USA, Oroszország vagy Kína első embere, és indulok a választásokon, akkor megnyerem, mert sokat gondoltam rá, és akkor az elnöki poszt karácsonyra ott lesz a fa alatt? Szerencsére nem így van. Elképzelni is rossz hogy mi történne a világban, ha ez a sokat rágondolás módszere valóban ezen az elven keresztül, eredményesen működne. A  bűnözői köröknek, szélsőséges vallási fanatikusoknak eléggé megkönnyítené a dolgát.

Érdemes (ha van elég ingerünk rá) időnként a  közhely virtuózok kedvenc facebook csoportjaira, vagy a magyar mainstream-ezotéria oldalait meglátogatni. Ezek legnagyobb része, miután lekapartuk a misztikus sallangokat, akkor semmi mást nem nyújtanak, mint életvezetési tanácsokat, illemtant, pozitív gondolkodásra ösztönző írásokat. Vannak akik rájöttek, ha egy kis misztikumot kevernek a jó tanácsaikba, akkor piacképes árut képesek előállítani. Sok magányos nő, kudarcokkal teli férfi, sikertelen ember fizetőképes rétege nyitja meg majd előttük a pénztárcájukat. Jó pár facebook csoport direktben gerjeszti ezt az álezoterikus irányvonalat, mivel a felhasználók ezeket a közhelyeket általában szeretik, és nem is ezoterikus tudást keresnek, hanem társaságot, magányoldást, párt, vagy lélelksimiző cukiságokat,de szigorúan  kb. fél perc intenzív érzelmi lecsengéssel. Az a probléma ezzel, hogy sok őszinte keresőt blokkolnak, zavarnak össze, a lehetetlen küldetésükkel. Tudom, ez soha nem fog megszűnni, ez a rákfene szükséges nyereségtermelő piac. Bár nem bánnám ha kiterjedése valamennyire csökkenne Magyarországon.

Mágia világa biztosan nem való a bőszen pozitívkodó Cilikének, Cicikének,Dudukának,Sutyikának, mert maga a “mágia” szó hallatán sikítófrászban törnek ki.

Pedig a normális gondolkodás az alapja a mágia ösvényének. Nem a pozitív, és nem a negatív, hanem a normális gondolkodás.

Ha nem tudod mi a “normális” menj el pszichológushoz!


©Az oldalon megjelenő írásokat, kizárólag a társoldalak vehetik át az oldalaikra, a 7nephilim.com-ra irányító link feltüntetése mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s